(ФОТО) Градоначалникот Пецаков во обиколка на градежни активности кои се реализираат во Стариот дел на градот

0
256
Активности за реконструкција на плочките на улицата „Климентов Универзитет“ се одвиваат деновиве. Предвидено е реконструкција на плочките да се изврши на повеќе локации низ Стариот дел на градот каде има потреба.
✅ На улицата „Бранко Шотра“ активностите за изведување на нова водоводна линија завршија. Со цел подобрување на квалитетот во водоснабдувањето, се постави нов цевковод од полиетиленски материјал во должина од 66 метри, вклучувајќи и поединечно преприклучување на сите објекти од улицата во новата линија.
✅ Целосно завршија активностите за фугирање на потпорните ѕидови. Овој зафат придонесува кон превенција од оштетување и рушење на ѕидовите.
-напиша во објавата на ФБ градоначалникот Пецаков.