Костовски кон пратениците на ВМРО-ДПМНЕ: Тргнете еден ваш пратеник за Зендели да остане во Комисијата

0
331

Правило е секогаш парламентарното мнозинство да има претседател и мнозинство во Комисијата за изборите и именувањата, порача пратеникот на СДСМ, Мартин Костовски на денешната седница на Собранието.

„Фадил Зендели сам одлучи да го напушти парламентарното мнозинство. Доколку сте толку демократи, одважете се, тргнете еден ваш пратеник од ВМРО-ДПМНЕ во Комисијата и поддржете го Зендели да остане во таа комисија“ истакна Костовски обраќајќи се кон пратениците од ВМРО-ДПМНЕ.

Костовски порача дека со пресудите за предметот „Титаник“ е доказ дека денес има правда и законите важат за сите подеднакво.