(ВИДЕО) Огромни гужви пред продавниците на Икеа во Русија

0
440

Огромни гужви пред продавниците на Икеа во Русија. Русите панично купуваат мебел откако вчера шведскиот бренд соопшти дека ги затвора своите продавници во Русија.

Руските медиуми објавуваат фотографии и видеа од откако Икеа го запре целиот увоз и извоз во и од Русија и Белорусија, како и сите малопродажни и индустриски операции на компанијата во оваа држава.

Инаку, Икеа во Русија има 17 продавници и околу 15.000 вработени.

Според соопштението од компанијата, обезбедена е поддршка за вработените, а исто така Икеа донираше 20 милиони евра хуманитарна помош за насилно раселените поради конфликтот во Украина.