More

  Владата ќе ја одржи редовната 23-та и две тематски седници

  Владата на Република Северна Македонија денеска, ќе ја одржи редовната 23-та седница на која ќе разгледува повеќе точки на дневен ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните.

  На седницата, меѓу другото, ќе бидат разгледани Полугодишните извештаи за износот и бројот на одобрени кредити за поддршка на микро и мали претпријатија со можност за грант компонента (Ковид 3 кредитна линија) како и за износот и бројот на одобрени кредити од Посебниот кредитен фонд (ПКФ), Ковид 1 кредитната линија и кредитната линија за поддршка на трговски радиодифузни друштва.

  Според предложениот ред, на седницата ќе се разгледуваат и Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за техничката инспекција и Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за трговија.

  Редовната 23-та седница се очекува да започне во 15:00 часот, а пред нејзиниот почеток ќе бидат одржани две тематски седници.

  Тематската 21-ва седница, со почеток во 12:00 часот, на која ќе присуствуваат и претставници на Светската банка е со единствена точка на дневниот ред – Презентација на Светската банка на портфолиото на Република Северна Македонија.

  Во 14:00 часот, ќе започне 22-рата седница исто така тематска, на која ќе се разгледува Информацијата за креирање на Националната развојна стратегија 2021-2041 со предлог методолошка рамка.

  За донесените одлуки и заклучоци од денешните Владини седници, јавноста ќе биде информирана со соопштение, по нивното завршување.

  spot_img
  spot_img

  Последни Вести

  spot_imgspot_img

  Слични Вести

  Skopje
  few clouds
  27.8 ° C
  27.8 °
  27.8 °
  28 %
  2.1kmh
  20 %
  Thu
  28 °
  Fri
  28 °
  Sat
  29 °
  Sun
  28 °
  Mon
  27 °
  spot_imgspot_img