(ВИДЕО) Петровска во Лондон – Британскиот воен оркестар ја свиреше „Јовано, Јованке“

0
308

Министерката за одбрана, Славјанка Петровска и делегација од ресорното министерството ја започнаа официјалната посета на Обединетото кралство, а на церемонијата за пречек британскиот воен оркестар ја свиреше македонската песна „Јовано, Јованке“, објави 360stepeni.mk.

Петровска во Лондон се сретна со британскиот министер за одбрана, Бен Валас, каде, како што соопштија од нејзиниот кабинет, ја осудила руската инвазија на Украина.

Текстот во целост на: 360stepeni.mk.