Руската централна банка го ограничи подигнувањето на странски валути

0
360

Руската централна банка објави дека на граѓаните со девизни сметки нема да им биде дозволено да подигнат повеќе од 10.000 долари до 9 септември и рече дека банките не можат да продаваат цврста валута.

Цврста валута се валутите на земјите со силна економија, ниска инфлација и што одржува одредено ниво на стабилност на девизниот курс.

 

извор/фото: Радио Слободна Европа