(ВИДЕО) Жесток конфликт во центарот на Загреб, возачи се тепаат и рикаат среде пат

0
259

На Редит е објавена снимка од центарот на Загреб, поточно од улицата Антун Бауера. Тројца мажи се судрија таму поради сообраќајни спорови.

 

Од снимката не може да се каже кој е во право, а кој не во однос на сообраќајните правила. Од контекстот може да се заклучи дека возачот на Мерцедес се обидел да се прилагоди, но возачот на Ауди не му дозволил.

Тие излегле од автомобилот и си викале, малку се туркале, а во еден момент еден од тројцата мажи го отворил багажникот како овој гест да претставува некаква закана. Неговата мотивација за отворање на багажникот во моментот на расправијата е нејасна, со оглед на тоа што тој не извадил ништо од тоа.

 

 

Seljakluk u Ul. Antuna Bauera, ZG
byu/Penguin655 incroatiatelegraf.hr