(ВИДЕО) Големо невреме во Шпанија проследено со град

0
249

Силно невреме и град каков што не се памети предизвика огромни штети во југоисточниот дел на Шпанија. Уништени се лозови и маслинови насади, речиси целиот зеленчук, а некои фарми го загубија и целиот овогодишен род. Големото количество на град кој падна целосно ги побеле автопатиштата, предизвикувајќи сериозни проблеми во сообраќајот.

https://twitter.com/i/status/1703455698418360465
https://twitter.com/i/status/1703845501995491420
slobodenpecat.mk