Во Скопје прогласена епидемија на голема кашлица

0
69

Прогласена е епидемија од голема кашлица во Слжкопје, соопштија од Комисијата за заразни болести.

Надлежните се активираа по 13-от случај, во кој 4-годишно девојче е хоспитализирано на детската Клиника.

Дополнително, КЗБ побара забрана за невакцинирани деца да одат во градинките.

 

 

Press24.mk