Германија: Страв од депортација на „странци“

0
68

Луѓето со мигрантско потекло, како и другите граѓани на Германија, се исплашени по состанокот на кој десничарските партии коваа планови за депортација. АфД во некои случаи би депортирала и државјани.

DW