Најава за вистинска зима на Балканот, многу снег во првата декада од март

0
131

Најновото ажурирање на најпрецизниот нумерички модел (ECMWF, во превод Европски центар за среднорочна прогноза) црта многу снег на Балканот, како и многу ниски минусни температури, кои би биле потпросечни за март месец уште во првата декада од истиот месец, пишува метеопрогнозерот Славчо Попоски.