(ВИДЕО) Вучиќ го промеша грашокот

0
72

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, во време кога, како што рече, треба да дојдат кај него претставници на опозициската коалиција Србија против насилство „кои никогаш не доаѓаат“ кај „диктаторите и тираните“, наместо на таа средба, тој се спушти на кујната во зградата на Андриќево венац и објави клип со наслов „Чекајќи го Годо, дочекав грашок“, во кој прави преглед што има за ручек.

Во видеото, Вучиќ разговара со готвачите, меѓу другото, гледа во грашок, а алудира на зелената боја на овој зеленчук и Зелено-левичарскиот фронт, член на СПН.

Вучиќ утрово имал консултации со претставниците на листата на Ивица Дачиќ и Драган Марковиќ Палма, а во 12:30 часот кај него треба да дојдат претседателот на Српската напредна партија Милош Вучевиќ и делегацијата на СНС за да го известат дека има мнозинство. во Народното собрание да формира нова влада на Србија.

Инаку, како што објавивме претходно, претседателот на Србија, Александар Вучиќ ги повика на консултации претставниците на листата „Ивица Дачиќ – премиер на Србија“ и на листата „Александар Вучиќ – Србија не смее да застане“.

Во 10 часот се одржани консултации со претставници на листата „Ивица Дачиќ – премиер на Србија“, а во 12 часот и 30 минути со претставници на списокот „Србија не смее да мирува“, соопшти Кабинетот за печат на претседателот на Републиката.

Ова не е прв пат Вучиќ да споделува слични видеа, а активен е на сите социјални мрежи каде речиси секојдневно објавува нови содржини кои често се од пропаганден карактер.