(ФОТО) Отворена сезоната на цутење на црешите

0
44

Цветниот раскош треба да ги израдува пчелите и другите опрашувачи – тоа е планот на природата. Но, расцутените цреши во моментов привлекуваат голем број посетители. Така е деновиве, на пример, во Вашингтон, во Бон и – како на оваа фотографија – во Токио. Во Јапонија уживањето во раскошот на пролетта има долга традиција. Цветот на црешата е симбол на убавина, но и на минливоста. Не е лошо да ги фотографирате додека сѐ уште се тука, како овие двајца млади луѓе во Токио.

 

 

DW