Никола Роквиќ денес пристигнува до целта, досега собра 31 милион динари за помош на онкологијата во Србија

0
56

Никола Роквиќ тргна по „патот на добрината“ до манастирот Свети Нектариј Егински во Грција, а по пат собра пари кои ќе ги даде за помош.

Никола Роквиќ и неговата фондација „Семејство“ собраа 31 милион динари за помош на онкологијата во Србија, а аџилакот на Никола наскоро завршува, бидејќи утре треба да стигне до целта.

– Драги луѓе, Господ помага. Се надевам дека сите сте добро, еве сме на дофат на Атина, дај Боже, утре да пристигнеме на пристаништето Пиреја и потоа со траект до Егина, а од местото каде што ќе се спуштиме до манастирот е 7 километри и до Атина 50 км, утре со Господ напред треба да поминеме 57 километри. Ви благодариме за поддршката, ви благодарам за вашите молитви, ви благодарам за вашата љубов, за вашата вера. Останете со нас во мислите дека ќе ја достигнеме целта. Морам да ви кажам дека денеска собравме 31 милион динари, одиме денеска и утре јако, овој пат за детска радост – изјави тој во своето видео.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Rokvic (@nikolarokvic)

 

instagram