Алармантна состојбата во Лондон од поплави

0
504

Во Лондон постои висок ризик од давење луѓе бидејќи се зголемува ризикот од големи поплави во градот поради климатските промени, предупреди работната група на градскиот совет.

Според извештајот на работната група, опасноста е особено сериозна бидејќи нема генерален план или надлежност за решавање на се поголемата опасност од поплави во градот, пренесува Гардијан.

Работната група претходно го презентираше својот извештај пред Советот на Лондон, меѓупартиска група која претставуваат 32 општини во главниот град.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here