Општа мобилизација во Украина, мажите не смеат да ја напуштат земјата

0
515

Украинскиот претседател Володимир Зеленски нареди општа мобилизација, јавија украински медиуми.

Зеленски потпишал декрет со кој се наредува мобилизација на сите регрути и резервисти на целата територија на Украина.

Поради воената состојба , украинското министерство за внатрешни работи им забрани на мажите на возраст од 18 до 60 години да ја напуштат земјата.

 

извор/фото: агенции