Какви слики гледаме на интернет, Србин oбјавил слики од бомбардирањето во Србија и ги опишал како настани од Украина

0
411

На социјалните мрежи секојдневно се објавуваат снимки и фотографии од воените области во Украина од страна на украниските власти и луѓето кои се присутни на настаните, додека набљудувачите надвор од Украина ги бираат своите страни, жалат по жртвите, се ужаснуваат од снимките од бомбардирањата, тагуваат поради потресните сведоштва.

На светските медиуми се појавуваат слики од деца, урнати куќи, запалени згради. Ги пренесоа како фотографии од рускиот напад на Украина. А всушност ги објави еден Србин, објави Слободен пачат. 

„Синоќа на неколку сајтови во Америка, Британија и Австралија закачив фотографии од бомбардирање и го замолив народот да го осуди, што и го направија. На крајот пред да ме избришат им се заблагодарив и напишав дека тоа се фотографии кога тие во 1999 година ја бомбардираа Србија“, објави на својот фејсбук Владан Миличевиќ.

извор: Слободен пачат.