Фејсбук мрежата наменета за студенти се гаси

0
253

Од Facebook објавија дека ќе ја згаснат својата социјална мрежа Campus, која стартуваше есента 2000 година. Станува збор за социјална мрежа во рамките на Facebook, која беше отворена само за луѓето со мејл адреса на факултет. Беше замислена како приватна мрежа на која студентите ќе можат да разменуваат информации со други студенти, да добиваат информации од факултет, но и да се забавуваат. Но, Campus не ги исполни очекувањата на Facebook и ќе биде изгасен на 10 март.

 

Facebook ги извести корисниците на Campus со порака дека после 10. март сите нивни профили, објави и други податоци на Campus ќе бидат избришани. Корисниците кои сакаат ќе можат да ги преземат своите податоци на нивните компјутери.

 

извор/фото: агенции