Русија прогласи привремен прекин на огнот во Мариупол и Волноваха

0
250

Руските државни соопштија дека Министерството за одбрана на земјата денеска наредило делумен прекин на огнот во опколените украински градови Мариупол и Волноваха, за да можат цивилите да ги напуштат градовите низ хуманитарни коридори. Во извештаите се вели дека хуманитарните премини и излезните правци биле координирани со украинската страна.

Руското Министерство соопшти дека прекинот на борбите ќе започне во 10 часот по московско време, што е 9 часот во Киев и 7 часот по средноевропско време. Но, не беше можно веднаш да се потврди дали руското оружје било запрено околу двете јужни урбани области.

 

извор/фото: Слободна Европа