(ВИДЕО) Автомобили заглавени во снег на коловозот на патникот правец Стража – Гостовар

0
408

Возачите кои проаѓаат на превој Стража информираат дека обилниот снег го блокирал сообраќајот, додека на патот има заглавени камиони, но и автомобили.

ЈП Македонија Пат се излезени на терен и се очекува во секој момент да ги одстранат остатоците од кашест снег на превоите каде е активна забраната.

Апел за почитување на сообраќајната патна сигнализација, понесување зимска опрема и зимски пневматици