План за одговор на руската инвазија од страна на британскиот премиер Џонсон

0
269

Не е доволно да се покаже поддршката за меѓународниот поредок темелен на правила, ние мора да го браниме од континуираните обиди правилата наново да се пишуваат со употреба на воена сила, рече Џонсон. Тој исто така ги истакна своите цели , вклучувајќи го и создавањето меѓународна хуманитарна коалиција за Украина, поддршка на нејзината самоодбрана и зголемување на економскиот притисок врз Москва.

 

извор/фото: МИА