ВМРО-ДПМНЕ: Како синот на Заев стана најмладиот енергетски магнат на 18 години, а децата на негова возраст не можат да соберат пари за факултет?

0
291

Како синот на Заев стана најмладиот енергетски магнат на 18 години?! А децата на негова возраст не можат да соберат пари за факултет, прашуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

Кое искуство и знаење го има синот на Заев со неговите 18 години да продава струја, што е милионски бизнис, ако тоа не е параван зад кој стои лично Заев. Дали Заев го фрла во оган и сопствениот син, со тоа што му основал фирма за дејност за која е потребно специфично знаење, и дали всушност работата ќе ја води тој од позадина? Зошто Заев се крие зад синот? Кои се причините за стравот на Заев и дали преку децата сака да ги пере парите од матните тендери? Кои фирми ќе се јават како клиенти на фирмата на синот на Заев и дали тие ќе бидат принудени на соработка? Дали клиентите кои ќе ги има фирмата на синот на Заев ќе бидат и фирми кои добивале повластици од владата, прашуваат од ВМРО ДПМНЕ.

Ја повикуваме ДКСК одблизу са го следи случајот со фирмата на синот на Заев, кој можеби е параван за самиот Зоран Заев, човекот кој ќерката сакаше да ја трампа за остров, сега можеби се крие зад сопствениот син, додаваат од таму.