Кремљ: Руската воена операција ќе биде запрена ако Украина „престане да се бори“

0
653

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека руската воена операција ќе биде запрена само доколку Украина „престане да се бори“ и ако се исполнат руските барања.

Путин се надева дека украинските преговарачи ќе заземат „поконструктивен пристап и ќе ја земат предвид реалноста“, рече портпаролот на Кремљ.

Портпаролот на Кремљ додаде дека Путин рекол дека секој обид за повлекување на преговарачкиот процес ќе пропадне.

 

извор/фото: Радио Слободна Европа