(ВИДЕО) Даниловски: Потребно е да се укинат сертификатите, но да останат препораките за маски во затворено за највозрасните и хронично болните, но не и во училиштата

0
201

Маски во затворено за највозрасните и хронично болните, но не и во училиштата, предлага епидемиологот доктор Драган Даниловски кој денеска на „Канал 5“ разговараше за актуелната состојба со ковид пандемијата.

Даниловски смета дека војната во Украина и бранот на бегалци нема значајно да ја наруши епидемиолошката состојба во која се наоѓа Макеоднија.