Граѓаните на Тирана одржаа симболичен марш за поддршка на Украина

0
611

Граѓаните на Тирана одржаа симболичен марш за поддршка на Украина. Организирани со џиновско знаме тие одржуваат симболичен марш во правец на украинската амбасада за да ја изразат својата поддршка на украинскиот народ.

Под повикот стоп за војната и „Слава Украина“ што значи слава на Украина тие симболично протестираат против руската агресија.

Видеото може да го погледнете на овој линк.