СДСМ до Арсовска: Дали поради диловите на Мицкоски за автобуси е прекинат проектот БРТ?

0
305

Вчера, Христијан Мицкоски јавно кажа дека преговарал со компании и дека бил во завршна фаза за подготовка на тендерска документација за набавка на автобуси за Град Скопје. Оваа изјава е основа за можна корупција и криминал, истакна Дарко Каевски, пратеник и портпарол на СДСМ.

Во продолжение ја пренесуваме прес конфренцијата во целост:

Затоа, пред просториите на Град Скопје ја прашуваме градоначaлничката Данела Арсовска:

Во кое својство и во чие име Христијан Мицкоски преговарал за набавка на автобуси?

Како може да подготвува меѓународни тендери претседател на партија и во чие име?

И клучно:

Дали заради диловите на Христијан Мицкоски е прекинат проектот за бас рапид транспорт во Скопје, поддржан од ЕБРД?

Од ЕБРД не се добиваат тендери.

Очигледно на повидок е голем скандал, според зборовите на самиот Мицкоски.

Граѓаните очекуваат одговори и дали претседателот на Советот Трајко Славевски бил вклучен во оваа партиска операција?

Почитувани,

Вака Груевски преговараше со Јанкуловска за тоа на М. Вака Јанушев преговараше со Јанакиевски за кинеските автобуси. Вака Груевски најавуваше трамвајски автобуси во Скопје.

Ништо не е сменето во ВМРО-ДПМНЕ, тоа е истата режимска и корумпирана партија од времето на Никола Груевски.

Граѓаните очекуваат одговори од Арсовска.

СДСМ внимателно го следи овој скандал и ги повикува надлежните институции да го разгледаат и да постапат.