ИРЛ: Раѓањето на империјата „Зегин“ – Швајцарски сметки, банкротирани исландски фондови и една долга приватизација

0
524

Благој Механџиски во јавноста е познат како сопственикот на првиот приватен и најпрофитабилен синџир аптеки во оваа држава. Себеси се нарекува човек од народот. За него и за брендот „Зегин“ во медиумите најчесто ќе прочитате само добри работи. Фармацевтскиот тајкун за себе вели дека нема динар во банка. Но, протечените податоци од швајцарската „Кредит Свис“ ќе нè доведат до првите траги на парите што се употребени за градењето на еден од водечките национални брендови – империјата „Зегин“, објави ИРЛ.МК. 

Текстот во целост на: ИРЛ.МК.