Македонскиот туризам сè уште далеку од нивото пред пандемијата, велат од Стопанската комора

0
243

Според официјалните податоци бројот на туристи за првите 7 месеци годинава споредено со истиот период 2019 односно пред пандемијата покажуваат дека имаме вкупно 260 илјадо ноќевања помалку што е пад од 30% што серизоно ги загрижува туристичките рабоници ако се земе во рпедвид дека сите земји се вратија на нивото пред корона кризата. Најзначеан пад од дури 60% има кај туристите од Холандија кои со години беа најбројни посетители на земјава а кои главно користат хотелско сместување па затоа ударот врз економијата е голем, објави Канал 5.

Текстот во целост на: Канал 5.