МОН: Реформата ќе продолжи, а ниту еден наставник нема да остане без работа

0
182

Реформата на основното образование ќе продолжи согласно предвидената динамика, затоа што ги дава очекуваните ефекти, соопштија денеска од Министерството за образование по средбата со претставниците на Синдикатот за образование, наука и култура кои се дел од наставничката фела од областа на географијата и засегнати од третата фаза од спроведувањето на реформата за основно образование.

„Предизвици постојат и тие се надминуваат преку заеднички пристап, а во меѓувреме секоја добронамерна сугестија која би можела да го олесни спроведувањето и да ја подигне нејзината ефикасност и ефективност, е добредојдена“, соопштија од МОН.

 

 

slobodnaevropa.mk