(ВИДЕО) Апасиев со чевел им „удираше“ печат на амандманите за измени на Деловникот

0
74

По инцидентот во Собрание и по паузата што беше дадена, на говорница излезе пратеникот од „Левица“, Димитар Апасиев и со чевел им „удираше“ печат на амандманите за измени на Деловникот којпто не им веа прифатени со обрзоложение дека не биле заверени и само 12 од нив биле исправни.

– Првиот ден кога ќе паднете од власт ќе го кркате за ова. Амандманите на Левица не се доставени и за секој амандман се води претрес и се дебатира по секој. 2.500 амандмани архивирани и заведени а и тие се фрлени од сатрапот Таљат Џафери. За да не се секирате дека некој е со печат некој не е, да не се чувстрвувате повредени, јас како Џорџ Буш со чевелот тука ќе ви ставам печат, еве ви го првиот, еве го и вториот амандман, рече Апасиев.