Хрватски доброволци одат да ја бранат Украина

0
370

Првите хрватски доброволци одат на бојното поле во Украина да се борат на страната на украинската војска, дознава репортерот на Дневникoт на Нова ТВ, Иван Чоркало.

„Поголема група доброволци треба да се приклучи на украинската армија за неколку дена. Тие имаат воено искуство од порано и се полни со морал и желба да и помогнат на украинската армија“, пишува Чоркало.

Инаку, хрватски доброволци во Украина имаше и во 2014 година за време на руската окупација на Крим.

фото:

The Times of Israel