(ВИДЕО) Патот до Маврово неисчистен од снежните врнежи

0
618

Утрово снег врне на Попова Шапка, Маврово, Крушево, Пониква, Пелистер, како и планината Водно во Скопје, но и на сите повисоки места.

На повеќето планински превои во западна Македонија, како и на патниот правец Маврово-Дебар, од рано утрово е забранет сообраќајот за камиони.

извор/фото: агенции