Зеленски потпишал барање за членство на Украина во ЕУ

0
426

Украинскиот претседател Володимир Зеленски потпиша барање за влез на земјата во Европската унија.

„Денеска го потпишав барањето за членство на Украина во Европската унија. Прилично сум сигурен дека ова е реално – објави тој на Фејсбук.