Судот во Стразбур ја прифати жалбата на поранешната претседателка на Врховиот суд Лидија Неделкова

0
397

Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) донел одлука да ја прифати жалбата на поранешата судијка и претседателка на Врховиот суд на Република Македонија, Лидија Неделкова.

Таа побара заштита на нејзините права по одлуката на Судскиот совет на РСМ да ја прифати иницираната постапка за нејзино разрешување од сега разрешениот претседател на Врховниот суд, Јово Вангеловски, објави Правосудство.

„Судот ја разгледа Вашата жалба во најкус можен рок, имајќи ги предвид документите и инфромациите поднесени од Вас. Постапката, во основа, се води писмено. Лично ќе бидете повикани, само врз основа на одлука на Судот. За сите други одлуки ќе бидете информирани“, се вели во одговорот на ЕСЧП, а по поднесеата жалба.

Повеќе прочитајте на Правосудство.мк