Зимската служба на Градот Скопје интервенираше со 450 тони фрлена сол

0
525

Во текот на изминатата ноќ и утрово, екипите на Зимската служба на Градот Скопје работеа на расчистување на снегот од градските улици и булевари, како и тротоарите, до сите критични точки и пристапи до витални објекти.

Како што информираше Град Скопје, точно во 1 часот по полноќ со сите расположливи возила се интервенираше со фрлање на 450 тони сол на сите места каде што екипите утврдија потреба.

– Зимската служба на Градот Скопје и екипите од ЈП „Улици и патишта“ будно ја следат состојбата и интервенираат според состојбата на улиците и булеварите, но и по барање на граѓаните, се додава во соопштението.