Норвешки инфлуенсер реши да живее во Сараево: „Со нетрпение очекувам да дознаам повеќе за БиХ“

0
277

Норвешкиот блогер  за патувања Мози го посети Сараево. Толку му се допаднал градот во Босна и Херцеговина што решил да живее таму на кратко.

“Сè уште не можам да верувам дека решив да живеам во Сараево во следните три месеци. Со нетрпение очекувам да дознаам повеќе за оваа прекрасна земја и нејзините обичаи. Животот е создаден за искуства и раст. Ако не си дозволите искусете нови работи, како можете да се развиете?“ напиша тој покрај фотографија од Сараево.

Мози во коментарите беше прашан што најмногу го привлекува во Сараево, а тој одговори: „Ги избирам моите дестинации врз основа на храната и културата. Оваа земја ги има и двете“. Тој веќе посети неколку сараевски ресторани и на сите им даде 10.

 

Покрај Сараево ги посети Требевиќ, Мостар и Благај. Следбениците на социјалните мрежи му препорачаа кои делови од Босна и Херцеговина сепак мора да ги посети и набројаа локации кои не смее да ги пропушти.

index.hr