(ВИДЕО) Тачи вели дека не се појавувал на дискусии во Собранието бидејќи ќе требало да го истепа Апасиев

0
579

Во Клан Дебатa, Мендух Тачи, лидерот на ДПА ја критикуваше соработката на албанските партии со партијата Левица.

„Левица не ја прифаќа независноста на Косово. Левица го искина документот на кој што пишуваше на албански јазик. “, изјави Тачи.

Тачи додаде дека не се појавува на дискусии во Собранието бидејќи ќе треба да го истепа лидерот на Левица, Димитар Апасиев.