Сѐ уште нема трага од 10-годишниот Петар кој исчезна во Мариово

0
259

Сѐ уште нема ниту трага ниту глас од 10-годишниот Петар кој во петокот попладнето исчезна од селото Врбско во Мариово. Според СВР Битола потрагата продолжува, но засега нема никакви резултати и детето не е најдено.

На 10-годишниот Петар трагата му се губи во петокот по 16 часот. Родителите на Петар, со своите три деца од Прилеп, каде живеат, неколку дена биле во селото за да ги проверат пчелите.

Петар е дете со посебни потреби кое тешко комуницира. Кога исчезнал бил во лесна облека.

Пределот се пребаруваше од граничната и од прилепската станица, со доброволци, ловџии, од спасувачката служба од Прилеп и противпожарната единица, а беше вклучен и хеликоптер на МВР.

извор/фото: агенции