More

  TRAVEL

  (ФОТО) Норвешка, земја на атракции и посебни места

  Фотогеничен камен кој е тешко достапен Во јужна Норвешка, во близина на селото Лисеботн , помеѓу две карпи, на надморска височина од речиси 1000 метри,...

  (ВИДЕО) Извор Цетина, место кое го одзема здивот од преубавиот пејзаж во Далмација

  Најголемиот извор на Цетина, истражен до длабочина од 115 m, Велико Врило или Главаш, рекламиран во медиумите како едно од најубавите места во Далмација,...

  (ВИДЕО) Манастриски комплекс во село Лешок, втемелена македонска историја во секоја педа

  На само десетина километри од Тетово на надморска височина од 610 метри, распослан е сведок во кој е втемелена и цврсто испишана македонска историја....

  (ФОТО) Ушгули во Сванети: Рајот е место на земјата

  Се удираме по ритамот на пост-советскиот-техно-траш. Не дека сакаме. Едноставно, патот до овие планини е катастрофа и немаме друг избор освен да се удираме....

  (ФОТО) Мон Сен Мишел, остров до кој може да се стигне само пеш

  Едно од местата што е додадено на списокот на светско наследство на УНЕСКО уште во 1979 година е Мон Сен Мишел во Франција. Освен...

  (ФОТО) Воопшто не наликува на вакво магично место, внатре во пештерата Џара во египетската пустина

  Пештерата која е широка околу 30 метри и висока околу 8 метри, е лесно достапна за посетителите (само внимавајте да не ја удрите главата...

  Нов тренд – Регионот се „бори“ кој ќе земе повеќе енергетски туристи

  Европа се соочува со тешка и неизвесна зима, но нема да биде подеднакво ладна во сите земји. Земјите, вклучително и некои од регионот, кои...

  Херцеговина – спој на османлиската и медитеранската културна сфера од сите страни ве опкружена со траги од богата историја

  Херцеговина е регион во рамки на државата Босна и Херцеговина, за којшто поголемиот број Македонци имаат сознание дека е каменит и пуст регион, го...

  КАПЕЛЕТ ресторан во Тирана украсен со 1500 капи

  Погледнете го видеото најдолу во текстот и разгледајте ги фотографиите на Инстаграм од ресторанот „Капелет“ или од Албански превод „Капи“ е ресторан на падините...

  Последни вести

  spot_imgspot_img